A stúdió

1989-ben alakult, így a 25 éves fennállás jubileuma is indokolja a honlap megújulását.

Köszönet egykori és mostani megbízóimnak, akik hisznek bennem.

Abban, amit én gondolok az otthonteremtésről, egységes arculatról, harmóniáról!

Ügyfelek

Avidor András/ InfoComplex Kft-Pécs-Bóra Áron/ Fisconting Kft-Nagykanizsa-Dömötörfy István/ Kovács Antal -Bp és Balatonszemes/ Hering Péter/ Guido Willekens+Jeannine Verstraeten-Pécs/ Flexoco Kft-Pécs-Karl Ákos/ Benkovics István-Bp/ Várszegi Éva-Pécs/ dr Vincze Gergely+dr Joó Györgyi -Telki/ Magyari Csaba-Pécs/ dr Kovács Judit-Pécs/ Máté Gábor+Szalai Gyöngyi-Pécs/ dr Tamási András+Zsuzsi-Pécs/ Dipolvill Kft-Pécs-Menyhért István/ Körző Kriszta-Pécs/ Günzer Zoltán+Bea-Villány/ dr Szűcs Ilona-Pécs/ Vincze András-Bp és Balatonöszöd/ MBV Rt-Bp/ Pesztra Kf-Bp/ MTA-Pécs/ Eurooptik Kft-Pécs-dr Nagy Ilona/ Bozzay Péter+dr Tóth Eszter-Bp/ dr Tóth-Pécs/ Kresz Erika-Pécsvárad/ Márton Gábor+Hajni-Pécs/ Pintér András-Pécs/

Köszönet

Köszönet a sok szakmai segítségért férjemnek, Horváth Andrásnak, és Patartics Zoránnak
Horváth és Patartics Építésziroda!

Köszönet azoknak az építész kollegáknak, akik gondolataim megjelenítését lehetővé tették: Kádár György, Ozsvárt András, Bregó Krisztián és Szüsz Dániel

Köszönet mindazoknak, akik segítettek megvalósítani a terveket, hogy a papírból valóság lehessen:

Aszmann Károly / Ferrotron kft asztalosmunkák,
Horváth Balázs asztalosmester,
Magyari Csaba / MB-Bau kft generálkivitelezés,
Rozner Mária / Dekorozmár dekoráció,
Kleisz Andrea / virág,
Craetive Grafikai Műhely / Grafikai tervezés és webdesign

Köszönet azoknak is, akik az elkészült munkáimat megörökítették: Varga Ákos, Horváth András, Horváth Gáspár, Fabinyi Annamária / Studio2.0, Patartics Zorán, Schauermann Tamás

website - filmszalag

vegtelen érv, hogy miért dolgozzunk együtt

 1. Megóvom az elhamarkodott döntésektől

Tapasztalataim, ismereteim révén elkerülheti a költséges próbálkozások, hibás döntések hosszú távú következményeit. Mire gondolok? Egy kanapé jól mutathat az üzlet óriási területén és centire még be is férhet a nappaliba. Mérete mégis agyonnyomja, vagy színével felülírja azt. Vagy nem olyanra sikerült a festés, mint azt elképzelte? Együtt kell élnie vele a következő festésig.

 1. Időt és pénzt takarítok meg

Sokak szerint lakberendezőt megbízni luxus, drága szolgáltatás. A legtöbb esetben azonban olcsóbban hoz jobb eredményt, mintha mi magunk szaladgálunk üzletről üzletre az ideális bútort, burkolatot vagy festéket keresve, és mi kutatjuk fel az alkalmas szakembereket és még a munkálatokat is felügyeljük. A lakberendező házhoz hozza a szóba jöhető bútor-verziókat és a megfelelő partnerek ajánlatait.

 1. Kiderítem, mire van szüksége

Kiindulási alap az, hogy lakása, háza, irodája, annak tervei nem rólam szólnak! A felmerülő problémákat nem elég felszínesen érinteni és sablonos/rutin/konfekció válaszokkal megoldani, hanem érdemes azok mélységét is feltárni, mert így juthatunk el ahhoz a megoldáshoz, amely személyes igényeket szolgál ki. Ehhez a kellő türelem, empátia és kíváncsiság együttese kell. Ezt szeretem leginkább a munkámban.
Sosem maradhatok teljesen kívülálló, hisz a közös munkát megelőző sok-sok beszélgetés során megismerkedünk. Az otthonnal kapcsolatos igények, elvárások, vágyak pontosabb megfogalmazása érdekében mégis meg kell őriznem a kívülállóságomat. A tőlem kapott kérdésekre adott válaszok további kérdéseket generálnak. Ez a párbeszéd viszi előre a tervezést a cél felé: hogy lakása, háza, munkahelye személyre szabottá váljon, hogy ezek a helyek a bennük lakókról, az ott dolgozókról, Önről szóljanak.

 1. A felmerülő problémákra megoldásokat tudok és azokat be is mutatom

A legkülönfélébb okokból felmerülő problémák megértése után, azokkal azonosulva fogok tudni több jó megoldást kínálni, hogy közülük válogathasson!

 • Festetni kell és színeket változtatna? Mutatok lehetőségeket.
 • Ellepik az évek alatt felhalmozódott tárgyak? Segítek a válogatáshoz, szanáláshoz szempontokat találni.
 • Kupacokban állnak a könyvek, folyóiratok a földön? Találjunk nekik helyet!
 • Lakásának szobái már nem igazodnak megváltozott életkörülményeihez? Gyermek született, szülő költözött oda vagy el, újabb hobbi ütötte fel a fejét? Nézzük meg, mit lehet kihozni egy kis átalakítással.

Az nem elég, ha én látom egy probléma megoldásait, be kell tudnom mutatni azokat. Különböző lehetőségek állnak rendelkezésemre, hogy több variációban is láthatóvá tegyem a felvetett megoldásokat: szabadkézi skiccek, fotómontázsok, anyagminták, számítógépes tervezés, 3D-s interaktív bemutatók közül az adott feladat jellege és az igények határozzák meg, melyiket készítem, készítjük el. E folyamatok közben merülnek fel az olyan újabb és újabb ötletek, gondolatok, amelyek közül a legjobbakat kidolgozzuk. Így születhet olyan megoldás is, amire Ön talán nem is gondolt vagy nem is gondolta, hogy megvalósítható.

 1. Szakemberek széles skáláját mozgósítom, vagy segítek a választásban

25 éves munkám során sok gyártóval, beszállítóval, kereskedővel, kivitelezővel kerültem már kapcsolatba.  Az évek alatt megtanultam, miként lehet eredményesen együttműködni a különböző szakmákkal. Képviselőik széles körével ismertük meg egymást. Közülük mára kialakítottam egy olyan stabil, megbízható partneri kört, akikre bátran támaszkodhatok, és akiknek a munkájáért én is felelősséget vállalok. A velük történő közös munka során, összeszokott csapatként dolgozunk, és ez időben és minőségben is kézzelfogható előnyöket nyújt. Ezért szívesen ajánlom partnereimet, de mindig nyitott vagyok megismerkedni más szakemberek munkájával is.

 1. Összeállítom a várható költségkeretet

Jogos kérdés, hogy vajon mennyibe fog kerülni a kivitelezés? Ennek megválaszolására a folyamat ismeretében gyűjtöm össze a különböző szakmáktól (festő, hideg- és meleg burkoló, villanyász…), valamint a kiválasztott anyagokról (burkolatok, szőnyeg, tapéta, függöny) az ajánlatokat. Akár több helyről is bekérek árakat és segítek ezeket összehasonlítani. Ha a költségek túllépik a pénztárca adta lehetőségeket, prioritások felállításával ütemezni is tudjuk a folyamatot.

 1. Megszervezem és felügyelem a kivitelezés folyamatát

Adott munkálatok folyamata egy adott logikai sorrendet követ. Ismerve ezt, pontosan tudom, hogyan követik egymást a különböző szakmák, melyiknek milyen előkészítésre és anyagokra lesz szüksége. Például a festés előtt már tudni kell a lámpák pontos helyét, de azokat csak akkor tudjuk kijelölni, ha már a lámpatesteket is kiválasztottuk, hisz azok típusa és műszaki paraméterei határozzák meg, hogy hány darab kell belőlük és hová. Mennyezetre egy hatágú csillár kell-e vagy jobb lenne hat világító egység különböző helyeken?
A szervezésen túl, felügyelem a kivitelezést, így a végeredmény pontosan olyan lesz, mint amit megterveztünk és nem olyan, amilyennek a kivitelező gondolja. Így nincs izgulni, idegeskedni való.

 1. Hosszútávon szerethető, időtálló környezetet alkotok

Sokszor látszik egy lakáson a kora, ami a berendezés, az anyag- és színhasználat következménye.

Megfelelő tervezéssel ez elkerülhető! Garancia lehetek a kortalan elegancia létrehozásában. Célom, hogy az elkészült otthon évek múlva is szerethető, felvállalható, időtálló legyen és ne az éppen aktuális divatok hóbortja határozza meg!

website - filmszalag

Hogyan dolgozom?

Tanácsadás

A tanácsadás általában nem több mint egy jó hangulatú beszélgetés. Gyakran már az első alkalommal megoldásokat találunk a megfogalmazott igények, elképzelések megvalósítására.

Ez főként kisebb feladatok esetén fordul elő. Például festés előtt színeket kell választani, esetleg meglevő bútorokhoz, meglevő helyekre kisebb kiegészítő bútorokat, lámpákat kell vásárolni… vagy mert a kevesebb mindig több, a túlburjánzó, felesleges, az évek során összegyűjtött és ottfelejtett tárgyi környezetet kell „ledizájnolni”. Ilyenkor nem szükséges tervet készítenem.

A szóbeli tanácsadás azonban sokszor csap át tervezésbe, mert a beszélgetés során kiderülhetnek olyan további lehetőségek, amelyek ugyan még beleférnek a definiált anyagi keretekbe, de már nem elegendő csak beszélgetni azokról. Ilyen például a meglevő bútorok tologatásával járó átrendezés vagy esetleg egyes helyiségek, szobák funkcióinak megváltoztatása.

Tervezés

Talán a legszebb feladat, amikor közös munkával új otthont teremtünk.  Beszélgetések hosszú során igyekszem minél pontosabb képet kapni azok életéről, szokásairól, hobbijairól, akik bizalmukkal megtisztelve, tőlem várnak segítséget. Így a legreményteljesebben tudja végül minden helyiség a benne élők személyiségét tükrözni!

Nemcsak a megismerkedés miatt fontosak ezek a találkozások, hisz ezek során derül ki az is, milyen elvárásokat támaszt valaki az otthonával szemben. Az elutasított megoldások szinte mindig pontosabban fogalmazódnak meg. Talán abból adódik ez, hogy nem ismeri mindenki a lehetőségeket. Munkám során az én feladatom ezek  feltárása oly módon, hogy több vázlattervet is készítek, amelyekből többszöri konzultáció, alakítgatás, finomítás után alakul ki a végső változat. Jó érzés megélni, ahogy egyre nyíltabban beszélgetünk és egyre izgatottabban, várakozással figyeljük az alakuló terveket. Lakberendezőként az a feladatom, hogy olyan egységes enteriőrt tervezzek, amelyet a megrendelő úgy fog szeretni, mintha ő találta volna ki. Ehhez természetesen elengedhetetlen az őszinteség! Szükséges belelátnom a másik életébe, hisz csak annak ismeretében tudok hozzá illeszkedő otthont teremteni, hasznos tanácsokat és okos megoldásokat kínálni.

A tervezés folyamata minden esetben addig tart, amíg meg nem találtuk azt az ideális verziót, amely maradéktalanul kielégíti az Ön igényeit. Ebben nagy segítséget nyújt nekem férjem, Horváth András építész, akinek meglátásai, gyakorlatias gondolkodásmódja, funkcionális megközelítése és éleslátása új megoldásokkal, lehetőségekkel gazdagítja a végeredményt.

Termékek kiválasztása, piactér, házhoz szállítás

Az otthonteremtéshez szükséges tárgyak, minták dzsungelében eligazodni egyre nehezebb!

Ha nincs ideje, energiája, türelme megismerkedni gyártók és forgalmazók tengernyi kínálatával, vagy esetleg nehezen áll ellen azok csábításának, akkor igazi segítség vagyok. Nem ritkán komoly összegeket spórolok meg pusztán azzal, hogy segítek átgondolni, mire is van valóban szükség, és a végleges enteriőrhöz nem szükséges tárgyakat egyszerűen nem vesszük meg. Amire viszont szükség van, azt az elérhető legjobb forrásból, megfelelő minőségben és áron tudjuk beszerezni.

Hatalmas segítség szokott lenni a házhozszállítás megszervezése. Így az egyes termékek a megfelelő ütemben érkeznek, hogy fölöslegesen senkinek ne kelljen kerülgetni azokat.

E két feladat átvállalásával megkímélem a felesleges nézelődéstől, üzletről üzletre járástól, szervezéstől, így  nem kevés időt, pénzt és olykor idegeskedést is megspórolok.

Szervezés

A tervezésen túl végigviszem, felügyelem a kivitelezés teljes folyamatát! Ez azért értékes, mert így a végeredmény olyan lesz, mint amit megterveztünk és nem olyan, amilyennek  a kivitelező gondolja. Ez elengedhetetlen része a munkának, ugyanis tapasztalataim szerint a magukra hagyott kivitelezők gyakran eltérnek a tervektől.

Segítek felállítani a prioritásokat. Az árajánlatok bekérésében, azok elbírálásában is szükség szerint részt veszek. Ennek és kialakult kapcsolatrendszeremnek köszönhetően a legjobb áron hozom ki a minőségi maximumot.

Így kevesebb izgulni, idegeskedni való van! A festés időben elkészül és pont olyan lesz a színe, mint amit elképzeltünk. Bútorait hozzáértő kezek a vállalt határidőre szállítják és annyit kérnek érte, amennyi az elfogadott árajánlatban szerepelt. Az otthonteremtés folyamatában is fontos az a kéz, ami összetartja a munkákat. A szervezés határozza meg, hogy a munkálatok folyamatára szép emlékként vagy szörnyű rémálomként gondolunk vissza majd.

website - filmszalag

Home staging

Az angol kifejezés minden bizonnyal olyan hamar lesz közös tulajdonunk, mint a stylist szó, aminek jelentését szintén homály fedte felbukkanásának idején. Gyorsan megtanultuk! Ezért nem is próbálok találni rá megfelelő magyar kifejezést, inkább bemutatom a munka célját és tartalmát:

Eladó ingatlanokra

Magyarországon ma a meghirdetett ingatlanok nagyon lassan, olykor több hónap, akár év alatt találnak csak újra gazdára. Némelyik azonban mindössze néhány hét, hónap alatt elkel, ráadásul valamivel a piaci ár felett.

Hogy ennek mi a titka?

Tanulmányozva ezeket a hirdetéseket, szembeötlő a megjelenés eltérő minősége: harmonikus, vonzó enteriörök profi fotókon.

Én abban tudok segíteni, hogy az eladó ingatlan minimális igazítással-átalakítással kiemelkedjen a hirdetések tömegéből azzal, hogy kezem alatt különlegessé, kívánatossá válik, ezáltal jobban pozícionálja magát a piacon. A folyamat eredményeként pedig gyorsabban és magasabb áron értékesíthető.

Három csomagot dolgoztam ki, amelyek felgyorsíthatják az ingatlanértékesítési folyamatot:

 1. Szükségtelen a jelentős átalakítás. Ilyenkor a szobák és terek felöltöztetését vagy épp a felesleges bútorok elpakolását követően, profi fotós segítségével olyan képeket készítünk, amelyekkel megnövelhető a valódi érdeklődők száma.
   
  Munka díja: Időráfordítással, 4.000,-  Ft/ óra
   
 2. Vannak helyzetek, amikor az ilyen rendezkedés kevés, az ingatlanra ráfér némi ráncfelvarrás. Ez fontos lehet azoknak, akik nem szeretnének azonnal lakásfelújítással kezdeni, mert arra például nem szól a lakáshitelük. Viszont egy friss, átgondolt arculatot kapott lakás lehet annyira vonzó, hogy akár az anyagi kereteket is feszegetheti. Ebben az esetben azt az életteret mutatjuk meg, amiben a potenciális vevők élni szeretnének.
   
  Munka díja: Az ingatlan eladási árának fél százaléka, továbbá a kivitelezés munkadíjai
   
 3. Teljes nagygenerál, marketing csomaggal. Ha hajlandó nagyban gondolkozni, akkor kihozzuk lakásából a maximumot. Átfazonírozzuk, kicsinosítjuk és a lehető legvonzóbbá tesszük. Még az is lehet, hogy meggondolja magát és nem is akar elköltözni…Az ingatlanról egy mini-weboldal is készül, professzionális fotókkal, hangulatképekkel, esetleges benne rejlő lehetőségek tervi feldolgozásával. Ezekkel végképp kiemeljük a hirdetések tömegéből. Az eredmény: gyorsabb eladás!
   
  Munka díja: Az ingatlan eladási árának egy százaléka, továbbá a kivitelezés munkadíjai és a minihonlap ára
   

Különleges, induló ajánlat!

Az első jelentkezőnek ingyenesen elkészítjük az első csomaghoz tartozó megjelenést. Jelentkezéshez mindössze küldjön egy üzenetet itt!

 

Kiadó ingatlanokra

A kiadó lakások vagy akár irodák paraméterei és fotói együtt sem elegendőek mindig ahhoz, hogy a potenciális bérlő meglássa benne a saját helyét.

Lehet, hogy az egyik bérlő ügyvédi irodát szeretne, míg a másik könyvelne, de akár tárgyalóvá is alakítható vagy callcenterré ugyanaz a terület.

Az is lehet persze, hogy a lakásba egyetemista fiú vagy lány költözik, de lehet, hogy ketten párban, vagy akár otthoni irodát szeretne valaki a családi fészekben.

Ezen azzal tudunk segíteni, hogy látványterveken akár több variációban is megmutatjuk a berendezés, a falfestés és dekoráció lehetőségeit akár a meglevő bútorokkal, de akár új bútorozással is.

Bútorvásárlás, festés előtt ezeket a lehetőségeket terveken megvillantani olcsóbb megoldás.