Rendhagyó önéletrajz

Megszámlálhatatlan benyomás, tapasztalás, élmény alakítja személyiségünket, életutunkat.

Az adott pillanat nem mindig engedi látni, mikor választunk utunk elágazásai között. Egyik döntésünk után szinte észrevétlenül ajánlkozik egy következő választási lehetőség. Visszatekintve könnyű már ezeket az állomásokat meglátni, megnevezni.

Hogy mely érintések, hangok, ízek, és illatok voltak gyerekkorom meghatározó élményei, nehéz lenne itt most mind elősorolni.

Szerteágazó érdeklődésemnek Anya és Apa sok ablakot nyitott. Ezeken keresztül saját világom és más világok felfedezése szinte kalandnak nevezhető.

Kalandos az út is az ismeretlenek birodalmán át a diplomához, és ugyancsak szép kalandnak nevezem a tanulást, a tapasztalást, ahogy a tudás része lett életemnek.

Elhivatottság nélkül végzett munka következett Guttenberg galaxisában, de bizonyára ezen évek alatt erősödött meg bennem a bizonyosság, hogy e galaxis hatalmát a virtuális valóság nem ingathatja meg bennem.

A párválasztás (1980) és a gyerekek születése utáni (1982, 1986) boldog teljesség éveiben egy jó város színei, változó illata, utcáinak hangulata, meleg fényei és éles árnyékai mélyen ivódtak belém. Úgy, ahogy a társak, barátok bíráló-bíztató szavai, megerősítő hite, óvó ölelése is részem lett.

Közben megszerettem a környező dombhátak tiszta borait és megtanultam élni adottságaimmal, lehetőségeimmel.

Ma már nehezen tudnám elválasztani a munkámat a nagy örömöt nyújtó egyéb elfoglaltságoktól.